VAD ÄR GODAST?

  En fråga som surrat i mänsklighetens hjärnor i tusentals år är den om vad som är godast: Den enkla medhavda matsäcken på en skogsutflykt eller en brakmiddag på fina restaurangen?

Själv skulle jag aldrig åka på matresa till Provence, sitta som en tjockis i en buss och bli transporterad mellan utsökta krogar. Det låter som ett matsmältningsproblem man inte gjort sig förtjänt av. Trist och dyrt.

Men igår, jag menar, Pannkakorna på stranden i Lönnånger var gudomliga samtidigt som oxfilén och torskryggen serverade på restaurang ”Sjömärket” i Mellanfjärden på kvällen var, som Mat-Tina brukar säga, ”Jättegott”.

Hemligheten bakom detta var nog att Maria och jag mellan dessa måltider knatade på i nästan två mil. Svaret på frågan ovan ligger alltså i  vad man gör mellan måltiderna.

Människan är gjord för att röra på sig och alldeles gratis är sommarens  alla dofter.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.