Medan snöyran fortsätter att behärska Hälsingland, Långtradarna fastnar i snöröken längs E4 och naturen verkar nedskruvad till noll åker jag på turné bland kök fyllda med glada människor och god mat.
Först är det Thilda, yngsta barnbarnet som fyller 2, och Tjocka Släkten uppvaktar med sång och tårta.
På lördagskvällen är jag bjuden på Kanarisk middag hemma hos familjen Gomez i Gnarp. Särskilt spänd är jag på Arlindos omtalade potatis:
Man kokar små potatisar nästan klara, Låter det sista vattnet ånga bort, tillsätter pressad citron och så mycket salt att potatisen blir frostad och knaprig.
Till detta hemgjord Aioli, räkor frästa i vitlök, kött som puttrat i vitt vin och en oförglömlig sås, en Mojo, på mandel och gröna örter.
Runt bordet: Marianne, jag, Maria, Carine, Arlindo och Bessan.
Är det något som negligeras nu för tiden så är det god potatis. Detta recept ska genast testas.