SIMULTANKAPACITET

Dagen är fet, tryckande och så fullpumpad med eftersommargas att man blir yr. Hågge kommer med en hink Blåbär och 4 kg Kantareller. Känner mig rik. Rökt fisk igår, Blåbär och Kantareller Idag. Tänker, när jag med fingrarna rensar en rökt Sik och gör en macka, på Maj-Britt. Hon satt, förr i tiden, i telefonväxeln på SR och TV2 i Sundsvall. Hon hade en ormlikt sömnig skarpsynthet och visste, även om hon just då bläddrade i en charterkatalog, vilken medarbetare som var på toan och vem som just kompat ut. Hon hade en sådan enastående simultankapacitet att hon en eftermiddag, medan hon skötte växeln, rensade en 3 kilos inkokt Lax åt sin son. Hon var flottig av Laxfett upp till armbågarna och det var fiskben överallt. Knapparna på växeln blänkte.

Att synsvag rensa en rökt Sik är jämfört med detta som att bygga en Friggebod medan Maj-Britt anlade en stad.

Blåbären är i frysen men vad ska jag göra med Kantarellerna?

Förvälla eller torka, det är frågan.

3 tankar om ”SIMULTANKAPACITET”

  1. Torka för guds skull inte! Bara trattkantareller kan man torka, de gula blir SEGA av torkning. Frys in dem i små påsar, efter att du först stekt dem (jag brukar använda smör men då håller de sig inte så bra till 2020, utan att härskna, förstås) i het panna. Det eventuella spad som kommer ut ur dem då kan du med fördel låta dem frysa in i och koka in dem i först när du tillreder dem i vinter. Annars kokar du in dem i sitt spad före infrysningen.
    Lycka till! 

    1. Tack C!
      Men jag hade lyckligtvis redan nåtts av budet att det är Trattisar man kan torka men inte Gulingar.
      Sega och trista var precis vad jag hörde så nu blir det förvälla och in i frysen.
      Hej från
      Herr Kantarell/Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.